lauantai 16. kesäkuuta 2012

Valloittavat voikukat
Kaikki pellot, pientareet ja ainakin meidän pihamaa ovat pullollaan valtavia keltaisia voikukkia. Kukat suorastaan imevät lapsia puoleensa ja niitä on kerätty innolla! Ja haisteltu...ja maisteltu. Onneksi ovat vaarattomia ja ihan miellyttävän tuoksuisiakin :=) Tuoksusta tuli mieleen. Keväällä ostin tuosta meijän ossuuskaupasta (jonka muuten remontoivat pilalle, argh!) niin, ostin siis paikallista hunajaa, kerätty tuossa parin kilometrin päässä Virkkulassa, Hunaja oli mietoa, miellyttävän makuista, ei lainkaan sellaista kitkerän makeaa, kuten tuontihunajat ja se tuoksu, se oli tismalleen sama kuin noissa ihanissa keltaisissa voikukissa nyt! Kokeilkaapa muutkin paikallista hunajaa. Oli aika jännä kokemus oikeasti haistaa oman pihan kesäiset tuoksut purkista :=))

Pakko kyllä valittaa tuosta meijän ossuuskaupasta. Olen koko kevään joutunut olosuhteiden pakosta asioimaan siellä. Kauppa on aivan toivottoman ahdas. Hedelmä- ja vihannestiskit on sijoitettu tiukkaan paikkaan kaupan sisääntuloaukkoon. Siinäpä sitten yrität pyöriä ja pakata hedelmiä kun väkeä lappaa edestä, takaa ja sivuilta ja  kärryt ovat tiellä panit ne mihin  vaan.  Ja muutenkin jotenkin ällöä, kun kaikki ohikulkijat hinkkaavat noihin tiskeihin "makkaroitansa" kun eivät muuten ohi mahdu. Yöks. Tai sama toisinpäin, yritäpä mennä peremmälle kaupassa, kun hevi-tiskin ympäristö on miinoitettu kärryillä ja asiakkailla. Ja tämä on se kaupan tilavin osa, kele! Eteneminen kaupassa alkaa ahdistaa aika nopeasti ja jotenkin ruoat ovat niin epäloogisessa järjestyksessä, että aina jää jotain puuttumaan ja ahtaissa hyllyväleissä joutuu surffaamaan vastakarvaan saadakseen kaikki ostokset kasaan. Maitokaapin edessä ei voi olla kuin yksi asiakas kerrallaan (ilman kärryä) jos siihen vielä otat kärryn mukaan, niin liikenne seisoo koko käytävän matkalta. Ihan perällä kaupassa olisi tilaa, sinne yritän toisinaan paeta, kun ahtaus käy hermoille, mutta nykyään sekin on täytetty lavoilla joissa on hyllyihin menevää tavaraa odottamassa purkua. Siihen viereen kun vielä on asettunut pari myyjätärtä sipisemään työpaikalla tapahtuneita töiden tekemättömyyksiä ja työtovereiden edesottamuksia, niin yritäpä prrrrkele mennä ohi potkaisematta! Ja taustamusiikkina ossuuskaupan oma biisi:  "ping-pong, kassalla tarvitaan apua". Voi äitienpäivä, että on yhdessä kaupassa paljon avuttomia kassoja (?) Varmaan henkilökunnalla soi kotonakin korvissa nuo ping-pongit. Ah ja meinasi vielä unohtua. Ettei kaupasta poistuminen vain olisi liian miellyttävää, niin kassalle menevä käytävähän on sitten tukittu kaljalavoilla niiiiin ahtaaksi, että ostoskärryt hinkkaavat toiselta puolelta sipsihyllyyn ja toiselta puolelta kaljoihin. Kun lopulta pulpahdan kassan eteen, on hermot jo niin kiristettynä, ettei kannattaisi enää paljon ping-pongeja soitella, mutta meikäläisen kohdalla se soitetaan aina...Taas tulee tuo viiden lapsen äiti, KASSALLA TARVITAAN APUA!?!!

Niin, että miksen käy muissa kaupoissa, onhan noita? No on. K-Haminahan on vielä ahtaampi ja Valtsun valikoimat rempattiin lähinnä sinkkujen tarpeisiin sopivaksi, meidän perusostokset ei mahdu edes niiden ostoskärryihin. Pitäis olla kahdet kärryt tai tehdä kaksi kierrosta per reissu. Lidl on paras :=)) ja positiivista tässä on, että Maijapa on jo niin iso, että Lidlin reissut Haukiputaalle alkavat jo sujua. Ja siellä ei kassat tarvitse apua ja käytävillä mahtuu vaikka kolme eukkoa rinnakkain! Ruoka on hyvää, tuoretta ja sitä on riittävästi :=)) Lidl Iihinkin, pliis! Ja siellä ei ole noita bonushöpötyksiäkään, ah. Kiitokset vaan sinne Deutshlandiin tästäkin.

Luin tässä vastikään blogikirjoittamisen säännöistä: Puhu vain yhdestä, korkeintaan kahdesta asiasta kerrallaan :=) Alunperin ajattelin puhua vain kukista ja lapsista ja koirista ja kukista. Vaan lähti käsistä :=D Mutta katsokaahan kuvat. Koiratkin ihastuivat voikukkiin. Pikku corgin pentukin söi kukkia niin, että keltaiset höytyvät pöllysivät suupielistä. Paavo kyllä laiduntaa ihan tuota vihreetä vaan. Aina. Pentuja tuloa odotellaan jo kovasti. Uudet pentutilat ovat jo valmiina ja koirien uudet tarhatkin jo hyvässä vaiheessa. Laitan niistäkin jossain välissä kuvia.

Ei kommentteja: