tiistai 11. marraskuuta 2008

Makkaraa, h-voltteja ja nakkaa pihalle, Mörön terveiset Moskulle

Ai hei Mosku!

Mä olen harjoitellut kovasti tuota kiljumista. Sit mä olen oppinut, että "nakkaa se pihalle" tarkoittaa sitä että n y t mä pääsen pissalle, juu. Kun oikein kovasti pissattaa kiljun kurkku entistä suorempana ja sen jälkeen tulee nakkaa-pihalle-toiminto! Osaat sä? Kiljua siis?

En mä aina kilju (silloin mä nukun tai syön). Päivät nukun tuon mies-ihmisen kanssa tuolla piharakennuksessa. Se on musta kovasti kivaa. En viitsi nukkuu lattialla vaikka on mulla siellä peti. Mä tykkään että sen miehen p ä ä l l ä nukkuminen on paaljon kivempaa ja sitäpaitsi käytännöllistä. Tiedän kyllä tasan tarkkaan heti koska se aikoo nousta ylös ja olen askelen edellä. Öisin mä sit nukun tuon yhden vanhan jästipään kanssa talon puolella alakerrassa. Meillä on siellä portaiden alla omat pedit.

Yöllä on makeeta käynnistää tuo nakkaa-pihalle-toiminto. Emäntä tulee rytinällä portaat alas ja puhuu samalla jotain ihmisten ulkomaan kieltä. Emmä siitä mitään ymmärrä, mutta siinä on ärriä, niin kuin Mörössäkin ja se kuulostaa hassulta. Nyt mä en ole enää jaksanut monee yöhön tehdä sitä, olen tainnut tulla sikiuniseksi. Mutta tiäks mitä? Kuulo on pysynyt ennallaan tai jopa parantunut, voisin väittää. Mä nimittäin kuulen alakertaan milloin emännän silmät räpsähtää auki aamuisin!!!! Silloin pitää HETI käynnistää nakkaa-pihalle-toiminto. RRRrrrrrrr :=)

Sit mä osaan sellaisen jutun jota tuo kasvattaja nimittää joksikin h...voltiksi. Hyppään tasajalkaa kaikilla neljällä kintulla ja pyörähdän ilmassa 180 astetta niin että pää ja peräpää ;=) vaihtavat paikkaa ja nopeesti!! Se kuuluu tehdä aina silloin kun mun pitää ahtautua tuohon pienten kakaroitten häkkiin tai kun tulee ruokaa. Ja sit pitää samalla väistää katsetta (vai miten se oli?)

Äiti-anteron kanssa leikin välillä. Se on kyllä kiltti, ei ota multa edes patukkaa pois suusta vaikka se on itsekin aivan hulluna niihin, antaa mun vaan leikkiä. Tuo emäntä koettaa tolkuttaa sille, että hemmottelee minut piloille, mutta onneksi äitee ei usko (mitään) mitä se sanoo. Toista on tuo Tintta- mummo, se ei anna mulle mitään ilmaiseksi, eikä sittenkään, eikä millään, siis ei i h a n millään konstilla anna mulle periksi vaikka mä kuinka taistelen roikun, puren ja yritän. Emäntä sanoo että opettaa taistelutahtoa...mlllle mitääään tarrrtte opettaaaa ku mä olen MÖRKÖ! Ja mulla on isot korvat, iso suu, isot hampaaaaat ja mä puren kuin tauti, niih! Säkin osaat, eiks nii?

Mun jännitys on tiivistynyt tuonne koulutuskentälle. Siellä mä jännitän äiteen puolesta et meneekö sillä esteet hyvin. Mäkin osaan isona noita hyppiä, juu varmasti. Se näyttää helpolta vaikka äitee yritti ensin laittaa korvia sillai taakse-eteen ja muka näytteli et ei se osaa...nyt se hyppää paremmin ku emäntä. Nii-in, emäntäkin kiipeili siellä esteillä, meinas tippuakin ja sitten katsoi parhaaksi tulla alas samaa tietä eikä sen koommin yrittänyt hypätä. Uskoi lopultakin ettei se ole koiranveroinen. Nyt se on tyytynyt yksikseen heittelemään noutokapulaa kentällä. Äiteelle se sanoi, että treenaa heittokättä (hulluja ainakin nää iiläiset emännät) Mikä sekin lienee, mä olen nähnyt sillä vain makkarakäden, pallokäden ja patukkakäden (?)

Nii semmosta. Tänään meillä satoi kun äitee treenas emännän kans. Mä kattelin autosta ja yritin omaksua, tulin siinä samalla pikkaisen kiljuneeksikin etteivät huolestuisi et miten mulla menee. Sit me päästiin sen jälkeen pikku lenkille metsään ja siellä oli kivaa. PS. Mitä sä niit hiiriä syöt, ei ne musta oo mitenkään mainittavan hyviä. Sisko syö tikkuja ja kaikkea muuta sälää ja sä hiiriä. Mä syön vaan ruokaa, makkaraa ja makkaraa ja makk...no okei yhtä lapasta kerran maistelin, mut se oli jätetty siihen mun tielle.

Terveisin

Mörkö

3 kommenttia:

satu kirjoitti...

ai täälläkö on tämmönen loki, mihin mun veljet kommentoi omia toimia?
Emmää ennää viitti kauheesti kiljuu, muutako sillo ku tuo emäntä telkiää mut yksin tonne portin taakse, nii ja sit sillo ku se leikkaa mun kynsiä. Sit ku tuo siskopuoli on siellä portin takana kaverina, nii ei oo niin tylsää ku mä saan elvistellä sille! Aika paljo se kestää, mut sitte ku se hyppää ylös ja esittää kauhean pörinän kera purukalustonsa, nii mun on paras luovuttaa tai häippästä, ainaki hetkeksi!
Ai tekö syötte hiiriä ja hanskoja? No mä oon syöny tikkuja, marjoja, kakkaa, karvoja, kumimattoa, lukemattoman määrän sukkia, seinääki oon vähän maistellu, mut kaikista parasta on se, ku revin parketin palasia irti!! Tiiättekste? Ne lähtee semmosina makeina palasina ja sitte niitä on kiva pureskella! On mulla semmonen luu ja joku kongi, mut se on tylsä ku mä saan kaikki herkut sieltä heti pois! On mulla palloki, mut emmää jaksa sillä yksin leikkiä. Ai Mörkö herättää äiskän kiljumalla? No mä herätän _joka_ aamu noi silleen, että alan ärsyttään tuota siskopuolta. Sit se emäntä hyppää ylös, käyttää meidät ulkona ja telkee siskon sinne portin taakse! Heh, mun ei tarvii mennä sinne. Sillo jos me alotetaan se pörinä tosi aikasin aamulla nii tuo emäntä kans päästelee jotain ihme-sanoja, mut emmää tajua mitä se meinaa.. Kyllä se joskus päästelee silloinki, ku aletaan ton systerin kanssa sisällä oikee riehumaan! Mut hei, nyt mun täytyy mennä ärsäämään tota systerii, kirjotelkaa hei kuulumisii!
Terkuin Nita

satu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
satu kirjoitti...

PS. Jäi vielä noista syömisistä kertomatta, että mä oon myös muotoillut uudestaan emännän auton sisustusta ja siitä se ei tykänny! Sillo siltä pääsi suusta niitä ihmeellisiä sanoja aika paljon!!
Ja mä osaan kans ne H..voltit, mut toi mun emäntä iskee ruokakupin pöydälle, eikä anna ennenku oon nätisti! Mut musta semmoset temput on hienoja! Heido! -Nita-
PPS. tuli vähä kirotushäröjä, nii piti ottaa uusiks..